5 Ting du Ikke Vidste om Prosecco Vine

Prosecco har taget vinmarkedet med storm, og det har de gjort i mere end 10 år. Der er ikke tegn på nedgang. Derimod har salget af disse fantastiske italienske dråber vokseret hurtigere og hurtigere de seneste 3-4 år. De norditalienske vinmarker kan næsten ikke følge med i efterspørgsmlen på disse Glera druer.

Mens enhver der kigger på supermarkedets hylder vil kunne se Prosecco’s enorme popularitet, med nye mærker, der nærmest tilføjes dagligt, så virker det ikke til, at der er særligt mange der kender til Prosecco vinenes oprindelse, hvordan de er lavet eller hvad det egentligt er. Det er disse spørgsmål denne artikel vil hjælpe dig med at besvare, ved at introducere dig, læser og dedikeret vinentusiast, til en række ting, du ikke vidste om Prosecco. Alle de fakta, der er beskrevet nedenfor, gør det muligt for dig at imponere dine venner og gæsterer, når du næste nyder en flaske vin sammen med dem.

 

1) Et glas Prosecco har færre kalorier end et glas vin

Det er rigtigt nok! Et gennemsnitlige glas rødvin har omkring 125 kalorier, mens et glas Prosecco kun har cirka 90 kalorier. Så hvis du har brug for at sænke dit kalorieindtag, men du ikke ønsker at opgive vin, så skal du bare skifte til Prosecco.

 

2) Et glas Prosecco i ny og næ er faktisk godt for dit helbred

En række sundhedsundersøgelser har peget på potentielle fordele ved at drikke en moderat mængde mousserende vin, og med overraskende resultater. Disse undersøgelser tyder på, at mousserende vin faktisk kan hjælpe dit hjerte, ved at forbedre blodcirkulationen, og ved at ændre på hvordan dine blodårer virker. Polyfenoler i vinen, som er en type af antioxidanter, øger tilgængeligheden af nitrogenoxid i blodet, som hjælper med at kontrollere blodtrykket. Polyfenoler kommer fra de druer, som vinen er lavet af, og er også til stede i andre frugter og grøntsager. Som en lille ekstra bonus, så er de faktisk også til stede i chokolade! Men husk nu ?alt med måde?.

 

3) Processos oprindelse

Vi ved alle, at det er en italiensk vin, men hvor kommer den helt præcist fra? Svaret på dette spørgsmål er Norditalien, og særligt provinserne Veneto og Fruili Venezia Giulia.

 

4) At drikke Prosecco mindsker risikoen for at vågne op med tømmermænd

Der er selvfølgeligt visse grænser her, så lad endeligt være med at bunde flere flasker Prosecco! Faktum er dog, at medmindre du drikker en meget sød, og meget billig, Prosecco, så er mousserende vine langt mindre tilbøjelige til at efterlade dig med tømmermænd den næste dag. De har generelt et lavere indhold af alkohol, end de fleste stadig vine, men boblerne sætter alligevel gang i den rare følelse fra vinen.

 

5) Det er billigere end Champagne

Det giver sandsynligvis sig selv, for enhver, der nogensinde har købt Prosecco og Champagne. Men pointen er, at selv om der er en betydelig prisforskel mellem de to produkter, så er den primære del af oplevelsen den samme. Mange vindrikkere, der ikke er så vilde med Champagne, og endda folk der er dedikerede Champagne-drikkere, vil sige, at Prosecco har en bredere appel, på grund af sin lethed og frugt-agtige smag, sammenlignet med de traditionelle champagner.