Tips Til Den Super Gode Præsentation

Nogen har hørt at du holder foredrag, og har været inde på din hjemmeside for at trykke ?book foredragsholder?. Det er fantastisk men? Hvad nu hvis du glemmer hvad du skal sige? Eller du bliver syg på den dag du skal give din præsentation, og ingen stemme har? Hvad hvis nogen spørger dig om noget, og du kan ikke svare på det? Åh gud! At skulle give en præsentation bliver let til et mareridt, hvis vi fokuserer på alle de ting der kan gå galt. Hvordan kan du komme over disse udfordringer og de sommerfugle du har i maven lige før en præsentation? Kunne du bruge nogle gode tips til at levere en super god præsentation? Er der nogen til at hjælpe dig, når du står helt alene deroppe, foran en masse mennesker?

 

Tip #1

Glem alle de negative tanker. Det er det første af de mange tips du får her, som gør din præsentation smertefri og fantastisk at lytte til. Tænk altid positivt!

 

Tip #2

Undgå at være nervøs, eller i hvert fald at vise din nervøsitet. Lyder det umuligt? Det er det faktisk ikke. Hvis du har øvet din præsentation foran et spejl derhjemme mange gange før det virkelig gælder, så vil du ikke føle dig nervøs overhovedet. Det er tip nummer to: Øv din præsentation flere gange, før du rent faktisk leverer den.

 

Tip #3

Det tredje tip handler om at optage dig selv under øvelse eller til din næste præsentation. Dette vil hjælpe dig med at opdage fejl i din præsentation, så du kan rette dem og blive en endnu bedre foredragsholder.

 

Tip #4

Et af de vigtigste præsentations tips er, at du ikke laver din præsentation i sidste øjeblik. Når du er en erfaren foredragsholder, behøver du slet ikke forberede dig til en præsentation – du kan levere det, du skal på improviseret og levende vis. Men når du er nybegynder, er det vigtigt, at du arbejder på din præsentation flere dage i forvejen. Dette giver dig tid til at øve din præsentation, og for at identificere, hvad du gør galt. På den måde kan du rette fejlene før selve præsentationen.

 

Tip #5

Det er tilrådeligt, at du lærer din præsentation udenad. Det ser ikke godt ud som foredragsholder, hvis du læser op fra papiret. Du skal være opmærksom på, at selvom du lærer din præsentation udenad, kan det godt være, at du ikke får leveret den helt som planlagt. Det skyldes, at mens du præsenterer, kan folk i publikum ske at stoppe dig ved at stille spørgsmål eller bede dig om at forklare visse ting bedre. Lad dig ikke skræmme af disse pauser eller afbrydelser. De er en del af din præsentation.

 

Tip #5

Hvis du, imod forventningerne i tip #4, får lov til at præsentere helt uden afbrydelser, er det nok fordi du lyder som et skolebarn, der reciterer et langt digt du har øvet dig på at kunne huske helt ordret. Dette er ikke godt for din præsentation. Der er noget galt, hvis dine tilskuere kan se, at du bare står og reciterer ordret fra noget du har skrevet. Din præsentation bliver uinteressant, så snart de opfatter det. Du bliver nødt til at kende din præsentation som bagsiden på din hånd, men du skal lade som om du leverer det hele som noget nyt, du lige har fundet på. Det skal se ud og lyde naturligt. Det er svært, men du må bare øve dig.